top of page

Pravi pakao za putnike: Cijene u BL kao u Londonu, tri godine neizdrživog ljetnjeg režima

Pune tri godine neefikasan javni prevoz u Banjaluci, građani revoltirani, a gradske vlasti nesposobne. Umjesto vraćanja ukinutih linija, građani su suočeni s još gorim uslovima putovanja. Javni prevoz u Banjaluci je postao sinonim za neefikasnost i nepouzdanost, a cijene karata su najviše u regionu.




"Taj režim trpimo od 2020. godine, a situacija u gradskom prevozu je katastrofalna".


Podsjećamo, Grad Banja Luka nije vratio linije koje su bile ukinute na početku epidemije virusa korona niti se gradski prevoz prilagodio potrebama građana kako je čvrsto obećao Draško Stanivuković.


“Svaki avgust mjesec je isti, svake godine je isto, jer nema djece i zbog toga su linije oduvijek redukovane. Što se tiče nekih drugih linija javnog prevoza, one su ukinute u doba pandemije virusa korona 2020. godine, njih ćemo takođe da vratimo”, obećao je Stanivuković.


Nažalost, gradonačelnik je ponovno iznevjerio građane jer linije koje su bile suspendovane još od 2020. godine nisu obnovljene.


"Djeca često moraju čekati sat vremena na autobuskoj stanici ako zakasne, dok ne stigne drugi autobus. A cijene karata su kao u Londonu. Za nas je cijele godine ljetnji režim polazaka, užasno", izjavila je jedna mještanka naselja Česma za naš portal.


Ona objašnjava kako loš red vožnje prisiljava ljude da kreću na posao i sat vremena prije početka radne smjene.


“Smjena mi počinje u 12 sati, a krećem već u 10:40, jer sljedeći autobus dolazi u 11:40. Zbog gužvi u gradu, ako se usudim ići tim onda kasnim i više od petnaest minuta”, rekla je ona.


Vapaji građana ostaju bez odgovora, a cijene karata su najviše u regionu.


“Cijene kao u Londonu, usluga kao u košmaru”, ponavljaju putnici dok trpe nepodnošljive uslove putovanja.


bottom of page