top of page

Putnici od reklama ne vide da li i kada stiže autobus

U Banjaluci su u toku radovi na modernizaciji autobuskih stajališta na više gradskih lokacija.



Nova pametna stajališta postavljena su u naselju Obilićevo, kao i u centru grada. Ipak, ova stajališta prema riječima Banjalučana imaju i jedan nedostatak.


Kako kažu, od bilborda koji su postavljeni na novim stajalištima ne vidi se koji autobus stiže.


“Na novim stajalištima je reklama taman sa strane (lijeve) sa koje dolaze autobusi i ne možemo uopšte da vidimo koji autobus stiže na stajalište. Trebalo bi ih prebaciti na desnu stranu”, kaže jedna Banjalučanka.


U Gradskoj upravi kažu da će nova stajališta, pored modernog i funkcionalnog dizajna, biti opremljena pametnom klupom sa beskontaktnim i “USB“ punjačima za mobilne telefonske i ostale smart uređaje, video nadzorom, a biće omogućen i besplatan pristup internetu.


“Najveća prednost ovih stajališta se ogleda u energetskoj nezavisnosti, jer će se određeni sistemi pokretati energijom dobijenom od sunčeve svjetlosti, odnosno putem foto naponskih solarnih panela, koji će biti postavljeni na krovu nadstrešnica”, navode u Gradskoj upravi.


Takođe, ranije su iz Gradske uprave saopštili da će na području Banjaluke biti postavljeno ukupno 36 novih stajališta, dok će postojeće nadstrešnice biti montirane u prigradska područja gdje dosada nije bilo autobuskih stajališta.


Nadležni u gradskoj administraciji nisu naveli na koje tačno lokacije će biti postavljene stare nadstrešnice, ali građani i za to imaju prijedloge.





“U ulici Koste Jarića na Starčevici uopšte nemamo natkriveno stajalište. Možda bi bilo dobro da nam s postave ta stara koja se uklone”, kažu građani.


bottom of page