top of page

Protesti u Lazarevu: Pružni prelazi obrasli travom i žbunjem; Građani zabrinuti (VIDEO)

Neodržavanje pružnih prelaza u banjalučkom naselju Lazarevo natjeralo je mještane MZ Lazarevo 1 da organizuju proteste. Oni su nekoliko puta slali molbe prema Gradu da se uredi površina oko pružnog prelaza i obezbijede adekvatni trouglovi preglednosti radi očuvanja bezbjednosti pješaka. Nadležni su se oglušili na ovaj problem.



“Prelazi su obrasli visokom travom i žbunjem, te predstavljaju veliku opasnost pri prelasku pruge jer smanjuju vidljivost i uočavanje voza”, rekli su mještani MZ Lazarevo i dodaju da su upoznali Gradsku upravu s ovim problemom već nekoliko puta.


“Upozoravamo, da ukoliko se Gradska uprava opet ogluši, bićemo prinuđeni obratiti se Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, za upravni nadzor nad primjenom zakona o komunalnim djelatnostima”, jasni su u mještani Mjesne zajednice Lazarevo 1.


Pitaju se šta je u opisu poslova odjeljenja za saobraćaj i puteve, jer građani konstanto prijavljuju problem poput rupa na saobraćajnicama. Ponavljaju da je njihovo nezadovoljstvo veliko i svakim danom sve veće.



“Imamo situaciju da se moramo približiti šinama na dva metra da bi vidjeli da li voz nailazi. Na pružnom prelazu nema branika niti rampe. Sve je stalo i zamrlo”, rekao je jedan mještanin.




bottom of page