top of page

Problem će biti buka mašina: Dio mještana naselja Bulevar ne želi novo igralište

Dio mještana naselja Bulevar vodi borbu u vezi sa izgradnjom novog dječjeg igrališta, jer kako kažu, već imaju igralište u neposrednoj blizini, koje, uprkos njihovim molbama, godinama nije uređeno.



Naime, kako je za “Nezavisne novine” kazao Dragan Stojić, predsjednik Savjeta MZ Bulevar, planirana je izgradnja novog dječjeg igrališta na zelenoj površini okruženoj sa četiri zgrade u Ulici Anđe Knežević.


“Ovo je običan mali zeleni park, ali u njemu svi uživaju, naročito stanari te četiri zgrade. To je mirna površina gdje često penzioneri iznesu stolice i piju kafu”, kazao je Stojić.


S tim u vezi navodi da se radi o mirnom dijelu grada, te da u ovim zgradama pretežno žive osobe starije životne dobi.


“Hoće da naprave dječje igralište njima ispod prozora, gdje bi imali buku 24 časa na dan”, kazao je Stojić.


Problem je, kako ističe Stojić, u tome što ovo naselje već ima igralište, i to u neposrednoj blizini.


“Mi imamo igralište koje je staro 50 godina, a za čiju rekonstrukciju se već neko vrijeme borimo. Nama novo igralište ne treba, a naročito ne na ovoj lokaciji”, kaže Stojić.


Dalje objašnjava da se postojeće igralište nalazi u sklopu igrališta Osnovne škole “Jovan Cvijić” u ovom naselju, ali ono je, kako kaže, već godinama u potpunom rasulu, uprkos njihovim molbama.


“Više puta sam u Gradsku upravu odlazio sa slikama da im pokažem da igralište postoji, samo treba da se sredi, ali to očigledno nije urodilo plodom”, kaže Stojić.


Uz njega stoje i neki stanari zgrada koje se nalaze u blizini pomenute zelene površine gdje je igralište planirano.


“Stanari zgrade ne žele ovo igralište. Ljudi iz tog ZEVa su čak i pisali peticiju protiv njegove izgradnje”, zaključio je on.


Kako je kazao, planiraju pisati novu peticiju kao njihov prvi korak, a nije isključeno da će podnijeti žalbu Ministarstvu za prostorno uređenje Republike Srpske.


“Zadnja nam je opcija, ako ništa ne uspije, da svojim tijelima spriječimo ovu izgradnju”, kazao je Stojić.


bottom of page