Prijem za pripadnika MUP-a nakon završene Vojne akademije

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević uručio je danas rješenje o rasporedu Milovanu Gavriću, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je u nedjelju, 18. septembra svečano promovisan zajedno sa 134 kadeta u oficira 143. klase Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu."Gavrić je na školovanje na Vojnoj akademiji od strane MUP-a Srpske upućen 2018. godine, a današnjim rješenjem raspoređen je u Policijsku upravu Doboj s obzirom da mu je mjesto prebivališta u Modriči", saopšteno je iz MUP RS.


Dodali su da mu je Kostrešević ovom prilikom poželio sreću i izrazio uvjerenje da će mu stečena znanja biti veoma korisna u daljem radu.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske svoje kadrove na ovoj prestižnoj visoko-obrazovnoj ustanovi školuje od 2013. godine. Trenutno se na školovanju na Osnovnim akademskim studijama - Kopnena vojska nalazi šest kadeta Policijske akademije MUP-a Srpske, dok se na školovanju na Integrisanim akademskim studijama - Vojno vazduhoplovstvo nalaze dva naša kadeta.