top of page

Prepucavanja na relaciji Vukanović – Stanivuković

Ko je mali dječak u politici, i ko je otupio oštricu u opoziciji? Prepucavanja na relaciji Vukanović - Stanivuković nikada nije bilo više. Šta dojučerašnji saborci misle jedan o drugom, tek sada ispilivava na površinu. Nebojša Vukanović od juče ne prestaje da baca drvlje i kamenje na gradonačelnika Banjaluke.



"Nervoza koju je pokazao, kao i dobar dio vremena koji mi je posvetio danas, pokazuje da su Stanivukovića pogodili moji istupi i upozorenja na posljedice simbioze sa većinom i SNSD-om", rekao je Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red.


Sve što radi Draško Stanivuković nije po volji dijelu opozicije. Nije ni povolji Jelene Trivić, koja nikako da prihvati poraz na izborima. Nije po volji ni Draška Stanivukovića sve ono što radi ostatak opozicije.


"Ne mora značiti da opozicija sve što radi da i ja kažem da to je najbolje. Možda nešto nije najbolje. I bićemo i tu dovoljno mudri da sagledamo šta je najbolje. I danas se potpuno zalažem za reformu opozicionih kapaciteta", kaže Stanivuković.


Dok u PDP-u mnogi čekaju reforme, SDS-ovci su svoje već započeli. Nakon izbornog potopa ostavku je podnijelo cijelo Predsjedništvo stranke. SDS je, smatraju analitičari, odavno izgubio konce u opoziciji, i prepustio ih PDP-u.


"PDP ima taj kostur iz ormara, sastajanje sa Kristijanom Šmitom. I mislim da je u opozicionoj budućnosti SDS u boljoj situaciji jer njihovu šansu vidim oko ujedinjavannja, da se rukovodstvo SDSa nije sastalo sa Kristijanom Šmitom", ističe Danijel Simić.


Oporavka u opoziciji nema ni na vidiku. Tamo ratuju na nekoliko frontova. Neki jedni sa drugima, a neki i sami sa sobom.


Izvor: ATV

bottom of page