top of page

Povodom godišnjice zemljotresa u Banjaluci: Vatrogasci i hitna pomoć ispred Tehničke škole

Povodom obilježavanje godišnjice zemljotresa koji je 1969. godine razorio Banjaluku, danas je ispred Tehničke škole u Bnjaluci održana pokazna vježba o temi požar u školi.



Na vježbi su učestvovali volonteri Crvenog krsta, pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka, kao i hitna pomoć Doma zdravlja Banjaluka, ali i sami učenici te profesori Tehničke škole.


Sa ponašanjem učenika i njihovim reagovanjem na ovu pokaznu vježbu, zadovoljna je Kristina Mrđa direktor ove škole, koja je dodala da je upravo cilj ove vježbe pokazati učenicima kako da reaguju u vanrednim situacijama.


„Ova vježba je ocijenjena odlično, imala je edukacijsku svrhu ali i cilj da se pokaže kakvom opremom raspolažemo“, istakla je ona u izjavi za medije nakon vježbe.


Zadovoljan vježbom i prilikom da nauči kako da se ponaša u i slučaju požara je učenik drugog razreda Tehničke škole Danilo Blagojević.


Sa njim se složio i učenik prvog razreda ove škole Danijel Bosančić.


„Danas smo naučili kako da reagujemo prilikom zemljotresa, važno je da ne paničimo i da smireno odreagujemo“, istakao je on.


Na vježbi su svoju opremu i obučenost pokazali i pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka, koji su izveli pokaz evakuacije povrijeđenih iz objekta zahvaćenim požarom, kao i gašenje požara.


Njihov komandant Malinić Miroslav u izjavi za medije naročito je pohvalio svoje mlade kolege, koje su učestvovale u vježbi.


„Pokazali smo šta su naše mogućnosti, ovdje smo koristili naše mlade snage, i ovo pokazuje rezultat njihovog obučavanje kod nas“, zaključio je Malinić.

bottom of page