top of page

POSKUPLJUJE voda u Banjaluci

Građane na području Banjaluke u narednom periodu očekuje novi udar na novčanike, jer bi voda mogla da poskupi za oko 7 feninga. Potvrdio je ovo za Alternativnu televiziju vršilac dužnosti direktora "Vodovoda" Predrag Duduković.



"Trenutno je cijena vode za građane 98 feninga po kubiku, odnosno 1.000 litara vode. Naš prijedlog će ići u pravcu da to bude 1,05, odnosno povećanje od 7 feninga po kubiku što znači da bi četvoročlana porodica mjesečnu potrošnju trebalo da ima veću za oko marku otprilike", rekao je Duduković.


Duduković ovu odluku pokušava opravdati porastom troškova u ovom gradskom preduzeću. Direktor Vodovoda je najavio i vraćanje naknade za mjerno mjesto, a koja je ukinuta odlukom suda.


Podsjećamo, naplatu te naknade je Ustavni sud RS krajem februara 2022. godine proglasio neustavnom čime su građanima Banjaluke umanjeni računi za vodu.


"Imamo situaciju da za 4.000 mjernih mjesta ne ispostavljamo račune zato što nema nikakve potrošnje, a ta mreža se mora održavati. Naknada za mjerno mjesto je ukinuta. 4.000, to je skoro 10 posto mjernih mjesta, nema nikakvih računa. I kada sve to saberemo, jasno je da Vodovod, prvo ja kao neko ko je na čelu, ne može preuzeti na sebe odgovornost da Vodovod u narednom periodu u ovakvim uslovima normalno posluje", tvrdi v.d. direktor "Vodovoda".


I dok rukovodstvo Vodovoda planira građane udarati po džepu kako bi izmirili višemjesečne dugove, gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je i postavio pomenuto rukovodstvo, o ovoj sramnoj odluci ćuti.



bottom of page