top of page

POPULIZAM IZNAD SVEGA: Od priče o neradnoj nedjelji do neograničenog radnog vremena


"Razmatramo odluku o neograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata u najužem centru grada koji su smješteni van stambeno-poslovnih objekata kako bi Banjaluka tokom praznika i ljetnih mjeseci živjela punim plućima i turistički se razvijala", naveo je Draško Stanivuković koji se do juče svim silama trudio da se uvede neradna nedjelja u Banjaluci. Čemu ovakvi preokreti?


Facebook: Draško Stanivuković


Podsjećamo, Stanivuković se do juče zalagao za neradnu nedjelju pri čemu je naglašavao više puta kako je to "humana i plemenita stvar". Međutim, prvi čovjek Grada odluke preko noći mijenja kao čarape pa tako ide od humanih do rigoroznih preokreta. Veliki broj korisnika Tvitera je pitao gradonačelnika da li to znači da će konobari imati i veće dnevnice na šta on nije dao odgovor.


"Cilj nam je da se gradsko jezgro dodatno oživi, a uvođenje ove novine zasigurno bi pridonijelo tome. Odluka bi se odnosila i na mjesec april tokom kojeg će biti održan turnir “Srpska open”, manifestacije povodom Dana Grada i ostale turističke manifestacije", pravda se Stanivuković na svom Tviteru.


Punjenje gradskog budžeta je u ovom slučaju očigledno jedini prioritet prvog čovjeka Banjaluke, a ne dobrobit i prava svih za koje se on zarad malo populizma zalaže.

bottom of page