top of page

Poplava u centru grada

Danas u centru grada na raskrsnici između Hrama Hrista Spasitelja, Banskog dvora i hotela Bosna uočena je blago rečeno poplava. Naime, po ko zna koji put šahtovi u rekonstruisanim dijelovima centra iz nepoznatog razloga začepe se, što prouzrokuje velike posljedice jer izbacuju vodu na površinu i dolazi do poplave.



Kako vidimo i ovaj put nadležni su htjeli da samo posao ispuste iz ruke pa su ponovo zakazali. Međutim, nisu se puno zabrinuli zbog ovakvog stanja, a građani su nažalost oni koji plaćaju skupo greške gradske administracije.


„Prošao sam danas ovom ulicom, morao zaobići u širokom luku, zamislite vi da se u centru grada dešavaju ovakvi propusti. Gradonačelnik se hvali ulaganjem u Grad, ako na ovakav način ulaže, bolje da ništa ni ne radi, jer kako god okrenete, mi smo zadnja rupa na svirali“, riječi su ogorčenih prolaznika.


Goruća situacija najčešće bude u periodu kiše i vremenskih nepogoda, jer usljed obilnih padavina dolazi do začepljenja šahtova.


Podsjećamo, nerijetko se u centru Banjaluke dešavaju ovakvi propusti. Identična slika šahta u samom centru u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića ispred Boske o kojem smo pisali danima je stajao začepljen, što je takođe otežavalo kretanje prolaznika.


Dok se nadležene službe ne sjete da riješe ove probleme, pješaci će morati biti u pripravnosti da ne ostanu okupani od strane vozača.


bottom of page