top of page

Pomoć Vlade Srpske: “Mozaiku prijateljstva” 50.000 KM

Pomoć Vlade Republike Srpske od 50.000 KM Udruženju građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke najbolji je vid pomoći javnoj kuhinji koja svaki dan hrani oko 800 najugroženijih građana, rekao je predsjednik Udruženja Miroslav Subašić.



Subašić je rekao Srni da je ova pomoć više nego dobra, da ne može odgovoriti na sve potrebe, ali je za veliku pohvalu.


“Kapa dole za Vladu Republike Srpske”, istakao je Subašić, te dodao da je Vlada tokom ove godine javne kuhinje pomogla i dodjelom osnovnih životnih namirnica.


On je naveo da imaju jako mala primanja od grada Banjaluka zbog čega im je ova pomoć od posebnog značaja.


Predsjednik Regionalnog odbora “Merhameta” iz Banjaluke Jasmin Spahić istakao je da pomoć iz Kompenzacionog fonda Srpske dolazi u pravo vrijeme zbog poskupljenja životnih namirnica i električne energije.


“Zahvaljujemo Vladi Republike Srpske koji su na ovaj način pomogli da možemo nastaviti svoj rad i u sljedećoj godini”, rekao je Spahić.


On je dodao da Regionalni odbor “Merhameta” u tri narodne kuhinje u Srpskoj ima 420 korisnika, te da svaki dan pripremaju obroke za socijalno ugroženo stanovništvo bez obzira na vjeru, naciju.


Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske dao je saglasnost za 150.000 KM organizacijama širom Srpske koje putem javnih kuhinja pružaju pomoć najugroženijim građanima.


Vlada Republike Srpske je, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, već obezbijedila 500 tona pšeničnog brašna i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 4.000 socijalno ugroženih.

bottom of page