top of page

Policija u Srpskoj počela kontrolu strelišta i streljačkih klubova

Policija od danas kontroliše sva strelišta u Republici Srpskoj, kao i sve streljačke klubove.



Izjavio je to Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske ponovivši da je najneophodije da svako ministarstvo radi svoj dio posla kako bi se, po mogućnosti, preduprijedili nemili događaji.


Napominjući da je najbolje djelovati preventivno, edukujući na godišnjem nivou preko 20.000 učenika i 15.000 roditelja i nastavnika, on je kazao da se svi oni upoznavaju u smislu prepoznavanja štetnosti oružja, narkomanije, droge, vršnjačkog nasilja i drugih oblika maloljetničke delikvencije, a ovih dana slijede i dodatne aktivnosti kod visoko tehnološkog kriminaliteta.


Karan je istakao i pohvalio reakciju pripadnika ovoga ministarstva nakon što je maloljetnik na jednoj od društvenih mreža napisao “Banjaluko, očekuj masakr”.


"Pohvaljujem naše radnike Kriminalističke policije koji su reagovali na brz i efikasan način”, istakao je Karan, napominjući da svi trebaju djelovati u svojim domenima nadležnosti, pa su i pripadnici MUP-a i nakon dešavanja u Srbiji odmah reagovali, postavljajući svoje radnike u blizine škola, ne narušavajući autnomiju vaspitno-obrazovnih ustanova.


Naglasio je da MUP RS ispunjava instrukcije Vlade RS koje su dobili.

bottom of page