top of page

Pod izgovorom sufinansiranja maturskih večeri Stanivuković od maturanata traži lične podatke

Draško Stanivuković nastavlja s krešenjem zakona i zloupotrebom ličnih podataka. Nakon što je pod izgovorom "besplatnih karata" za sve penzionere od istih uzeo lične podatke koji su završili u PDP bazi, isto sada radi i s maturantima. Umjesto da direktori srednjih škola dostave spiskove maturanata, spiskovi s brojevima ličnih karata i ličnim podacima završiće direktno u prostorijama Gradskog odbora PDP Banjaluka.



Kako se navodi u dopisu iz "Odjeljenja za društvene djelatnosti" upućenom svim srednjim školama na teriotriji Grada Banjaluka da bi učenici ostvarili pravo na sufinansiranje troškova za proslavu maturske večeri, maturanti su u OBAVEZI da prilikom preuzimanja vaučera, prethodno popunjene zahtjeve, zajedno sa fotokopijom lične karte i fotokopijom tekućeg broja žiro računa maturanta.


Direktori škola u nevjerici jer je mnogo jednostavnije bilo poslati podatke svih učenika direktno iz škole. Ipak, gradonačelniku treba baza podataka u PDP-u za predstojeće izbore. Nakon što pokupi podatke učenika i penzionera isti će biti kontaktirani pred izbore.


Podsjećamo, ista situacija je i s penzionerima, koji bi besplatne karte za prevoz trebalo da dobiju samo uz davanje lične karte na uvid i uz kopiranje zadnjeg čeka na kojem se vidi da primaju penziju. Pokazivanja na uvid ličnog dokumenta kod Stanivukovića nema jer se ista fotokopira i pohranjuje u PDP bazu.


Istu zloupotrebu uradio je Stanivuković za vrijeme trajanja pandemije korona virusa kada je iskoristio podatke onih koji su se tada nalazili u izolaciji, a iste je "istresao" u PDP prostorijama, a o čemu je naš portal pisao.



bottom of page