top of page

„Penzioneri konačno dobijaju zasluženu podršku“, poručuju iz SNSD-a Banja Luka


Konačno će naši penzioneri dobiti jednokratnu novčanu pomoć za koju smo se izborili“, poručuju iz GrO SNSD-a Banja Luka.



Danas je održan sastanak sa udruženjima penzionera na gradskom i republičkom nivou, rukovodstvom Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, gradonačelnikom Banje Luke i potpredsjednikom Skupštine grada Banjaluka.


Potpredsjednik Skupštine Grada, Saša Čudić kazao je da izražava određenu dozu optimizma da se ide ka konačnom rješenju ovog pitanja. “Ono što je danas naznačeno jeste da se sredstva doznače na račune penzionera, što je od početka bio njihov zahtjev. Ono pri čemu ostajemo jeste stav da se isplati po stotinu KM”, kazao je Čudić.


Više od godinu dana gradonačelnik je pokušavao da izbjegne isplatu na kojoj su iz SNSD-a Banja Luka konstantno insistirali.


„Očigledno je shvatio da su politike SNSD-a jedini pravi put za bolji život građana“, zaključuju iz SNSD-a.


Podsjećamo, inicijatori podrške penzionerima u iznosu od 100 KM su bili odbornici SNSD-a, a koji su se podržani skupštinskom većinom izborili da ovo obećanje bude ispunjeno. Prvi čovjek grada je bježao od uplate podrške penzionerima, te je u jednom trenutku najavio kako će podrška biti isplaćena u skoro duplo manjem iznosu.


Odbornici skupštinske većine su jednoglasno potvrdili kako neće doći do usvajanja rebalansa za prethodnu godinu ukoliko se penzionerima ne isplati podrška u iznosu od 100 KM. Na početku ove godine, banjalučki penzioneri će konačno dobiti obećanu podršku u punom iznosu.




bottom of page