top of page

Penzioneri iz političkih razloga gradonačelnika čekali na obećanu podršku (VIDEO)

„Do 16. 7. dva puta pismeno i četiri puta telefonski penzioneri su htjeli da sjednu sa nekim iz Gradske uprave, oni obično idu na gradonačelnika. Možda je trebalo ići na gradskog menadžera. Niko se nije udostojio da sjedne s ovim ljudima“, kazao je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić na jučerašnjoj 7. vanrednoj sjednici komentarišući dugoočekivanu podršku penzonerima.



Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić je naglasio da se radi o odluci koja se mogla donijeti i realizovati još prošle godine.


„U pitanju je realokacija sredstava gradonačelniče. Nije Vam trebao rebalans za ovu odluku. Ovo su sredstva koja su bila u budžetu prošle godine. Ja mislim da vi to niste politički htjeli uraditi!“, kategoričan je Topić.


Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Bojan Pećanac je rekao da se moraju poštovati odluke skupštinske većine.


„Da imaju neki rokovi kada će se ove stvari ispoštovati, a ne da mi odluku koja je donesena prije 13 mjeseci, a pitanje je šta će se desiti, ja se nadam da će doći do 6. februara da će se to ispoštovati“, rekao je Pećanac.


Šef Kluba SNSD-a je poručio da to više nije 100 KM jer vrijednost novca pada.


„Svaki amandman koji su predložili odbornici koji nisu iz PDP-a nije mogao proći ili su se korisnici tih amandmana mrcvarili do krajnjih granica. Nije bilo volje kao ni u slučaju porodilja, kao ni u slučaju zdravstvenih radnika da se ovo isplati“, naglasio je Amidžić.






bottom of page