Penzioneri žele 100 KM na račun, a ne uplate za struju

Udruženje penzionera isključivog je stava da ostaju pri tome da penzioneri žele po 100 KM na svoje račune, a ne uplate za struju, grijanje ili vodu. Kada budu imali taj iznos, oni će da plate šta treba, jer su penzioneri najredovnije platiše.


Devet mjeseci banjalučki penzioneri čekaju pomoć od 100 KM koju im treba isplatiti Grad. Od tada do danas, umjesto pomoći, najstarija populacija dočekala je tek prepirke u javnosti.


,,Nije to mala stavka, kada imate 370 KM penzije, kao ja. Doduše, da dobijem 100 KM na ruke bi isto dobro došlo. Kupio bih vreću brašna, ulja, kafe, prašak za veš. Ima se na šta potrošiti. Ali, očigledno ništa od toga. Oni koji imaju, ovih 100 KM je ništa, pa i ne žure da nam isplate'', kaže jedan banjalučki penzioner.


Prije koji dan penzioneri su poručili da će izaći mirno na ulice ako ne dobiju obećanih 100 maraka. Sastanaka s Gradskom upravom nisu imali, kažu. Ipak, sa ovim potezima će sačekati.


Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, kaže da se gradonačelnik oglušuje o odluke Skupštine i ne izvršava ih.


,,To je simbolična pomoć našim penzionerima, ali očigledno oni njemu nisu bitni. Istrajaćemo u realizacije odluke ili neće biti usvojen rebalans budžeta'', upozorava Topić.


Njegov stranački kolega, Srđan Amidžić, poručuje kako neko sebi uzima za pravo da isplaćuje samo one subvencije koje se njemu sviđaju, a ne one koje su dogovorene i koje se odnose na penzionere.


,,Jedna od najosjetljivijih kategorija društva postala je, nažalost, predmet političkih sukoba, a podrška njima nipošto ne bi smjela da bude upitna'', kaže Amidžić.


Iz Gradske uprave još uvijek nema odgovora kada će ova pomoć biti isplaćena.