top of page

PDP nije ispunio još jedno obećanje koje su dali Banjalučanima




PDP nije ispunio još jedno obećanje koje su dali Banjalučanima uoči lokalnih izbora.


"Nosilac odborničke liste i kandidat za budućeg gradskog menadžera će biti Jelena Trivić", rekao je predsjednik ove partije Branislav Borenović, prilikom predstavljanja Draška Stanivukovića kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke.


I zaista Jelena Trivić je bila nosilac liste, dobila povjerenje građana Banjaluke da uđe u gradsku skupštinu i onda odustala od mandata koji su joj dali birači.


A odustalo se i od ideje da bude gradski menadžer. Obećanje dato građanima nije ispunjeno, a na tu funkciju je postavljen Bojan Kresojević.


Savjetnik gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte postao je tako prvi gradski menadžer u Banjaluci.


U javnosti se već dugo spekuliše o zategnutim odnosima upravo između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, a stvar koja bi mogla dodatno da ih naruši jeste kandidatura za određene funkcije na izborima 2022. godine.


Gradonačelnik Banjaluke je uveliko krenuo u kampanju i za očekivati je da će insistirati da upravo on bude kandidat za najvažnije pozicije. Stanivuković jasno ističe da još jednom želi napusti posao u pola mandata i preuzme više funkcije. Iako je zvijezda uzdanica opozicije dobila Banjaluku u svoju vlast, iz najvećeg grada Republike Srpske trebalo je da cvjetaju obećavane promjene. Od toga, priča se o bagerima, rušenjima, projektima koji nisu realizovani i stvorena je potpuna slika toga šta se dogodi kada se nekompetentnom čovjeku povjeri odgovoran posao. Ne samo odgovoran u kontekstu vođenja grada, nego kao reprezent uspješnosti opozicije koja želi da preuzme potpunu vlast u Republici Srpskoj.


Sa druge strane, tu je i profesorica Trivić.


Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da bi Jelena Trivić mogala da bude jedan od njihovih kandidata (vjerovatno za predsjednika Republike Srpske). Poručio je da je ona neko ko bi mogao da bude kandidat i mogla bi da pobjedi.


Ipak, u razgovoru za N1 svoju priču o Trivićevoj kao kandidatu presjekao je i mogućnošću da Stanivuković bude kandidat, pa je dao do znanja da neće iznositi ime odabranog kandidata ili jednostavno ni sam nije siguran hoće li Jelenu Trivić uspjeti "progurati" kao kandidata.

bottom of page