top of page

Patriote na trgu, opozicija u restoranu

Strasti povodom današnjeg skupa „Sloboda“ koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske se ne smiruju. Na Trg Krajine u 17 časova kako saznajemo najavljen je dolazak velikog broja ljudi širom Srpske. Vladajuća kolacija odazvala se na skup, dok je opozicija za to isto vrijeme najavila ručak u jednom banjalučkom restoranu istaknutog opozicionara. Šta slave još nije jasno, ali da na skup podrške borcima Srpske neće je sasvim očito.



Prethodnih dana svjedoci smo podijeljene političke scene u Srpskoj, što ni u prethodnom periodu nije bio izuzetak, ali ovih dana ta podijeljenost je posebno došlo do izražaja. Naime, strasti na relaciji pozicija- opozicija se ne smiruju ni danas.


Opozicija i njeni predstavnici rekli su da ne podržavaju skup BORS-a jer je „politički orkestriran“ od strane SNSD-a i koaliconih partnera iako su se od ovih tvrdnji ogradili iz ove političke partije, ali i iz same organizacije.


Predsjednik Predsjedništva BORS-a, Aleksandar Savić, nedavno je odbacio tvrdnje opozicionih političkih stranaka da je najavljeni skup u Banjoj Luci “stranačko okupljanje SNSD-a”, poručujući da Boračka organizacija Srpske nije u službi bilo koje političke partije.


„SNSD potpuno otvoreno podržava skup „Sloboda” koji će biti održan u Banjaluci, a koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske i podržaće svaki takav skup kada patriotske organizacije u Srpskoj smatraju da je potrebno dići glas protiv onih izvana koji nemaju nikakav legitimitet da se miješaju u naše živote i naša prava“, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


Za to vrijeme, nakon dužeg vremena, opozicija je bila saglasna samo u jednom, neće izaći na Trg Krajine i neće dati podršku borcima Srspke. Da im je briga o borcima na zadnjem mjestu svjedoči i današnji ručak najavljen u restoranu jednog opozicionog političara. Kako nezvanično saznajemo u pitanju je restoran u vlasništvu SDS-ovog Milana Radovića, a koji se nalazi u banjalučkom naselju Ada.


Podsjećamo, Skup „Sloboda“ boraca Republike Srpske na Trgu Krajina počinje u 17 časova, slavlje SDS-a u restoranu ,takođe, u 17 časova, a PDP-ovo okupljanje i ručak u 18 časova.


bottom of page