top of page

Ovo su neka od najčešćih imena: Za pola godine Banjaluka bogatija za više od 1.600 beba

Tokom prvih šest mjeseci tekuće godine u našem gradu rođene su 1623 bebe, što je za 47 više rođenih u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Gradske uprave.



Naime, u periodu od 1. januara do 30. juna 2022. godine u Banjoj Luci je rođeno 1576 beba.


Prema podacima kojima raspolaže Odjeljenje za opštu upravu, najčešća imena koja su roditelji birali za djevojčice su: Una, Ana, Leona, Helena, Milica, Kalina, Nika, Mila i Irina.


Među imenima za djevojčice koja su rjeđe birana su: Vlatka, Čarna, Timea, Evgenija, Gala, Nora, Raška, Teofanija, Tjaša, Arija, Srna, Livijana, Koral, Margita, Tisa, Gala.


Kada su u pitanju dječaci, najčešće birana imena su: Aleksej, Vuk, Aleksa, Gavrilo, Lazar, Nikolaj i Tadej.


Iako nešto rjeđe, roditelji su birali i sljedeća muška imena: Dorotej, Matijas, Aksentije, Tihon, Žan, Zaharije, Đoko, Vesko, Jug, Mrđan, Noa, Isak, Zarije, Jagoš, Rašo, Vojko.


PODSJETNIK: Konferencija beba danas od 18.00 časova


Ujedno podsjećamo da će danas u 18.00 časova u Parku „Petar Kočić“ biti održana najljepša manifestacija „Konferencija beba“.


Zabavni program i vrijedne nagrade očekuju sve mališane na ovogodišnjoj manifestaciji, a prijave će se vršiti danas, 7. jula u periodu od 17.30 do 18.30 časova u Parku „Petar Kočić“, a roditelji, tom prilikom, treba da pokažu na uvid – rodni list ili zdravstvenu knjižicu djeteta. Roditelji mogu prijaviti djecu, rođenu u periodu od 07. jula 2022. godine do 07. jula 2023. godine.

bottom of page