top of page

Otvoreni "Dani studenata":Srpska će nastaviti da unapređuje studentski standard

Republika Srpska nastaviće da radi na unapređenju studentskog standarda, istakao je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.




Rajčević je na otvaranju Dana studenata Univerziteta u Banjaluci rekao da će Ministarstvo i u godinama koje dolaze podržavati ovu manifestaciju i poboljšanje studentskog standarda.





- U tom smislu, jedna od bitnih novina koja će se desiti ove godine je adaptacija i rekonstukcija paviljona u studentskom kampusu, u okviru Studentskog centra "Nikola Tesla". Republika Srpska je jedna od rijetkih zemalja u kojima nije došlo do pogoršanja studentskog standarda i zadržali smo i cijene ishrane u tim objektima na istom nivou - rekao je Rajčević.



Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da su Dani studenata jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti u okviru koje se organizuju i Dani otvorenih vrata.





- Tom prilikom će maturanti imati priliku da posjete naše fakultete - rekao je Gajanin.


Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Bojić rekao je da su Dani studenata kreirani kako bi obogatili studentski standard Univerziteta u Banjaluci.


- Moramo da radimo na upisnoj politici na univerzitetima u Srpskoj - naveo je Bojić.


Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Radovan Јalić rekao je da će akcenat manifestacije biti na sportskim takmičenjima, festivalu fakulteta, koloniji likovnih radova, te debatnim turnirima i radionicama.


Manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjaluci održava se do 20. aprila.

bottom of page