Opozicija u Srpskoj opterećena antipatriotskim ponašanjem

,,Za 'saradnju' opozicije sa SAD-om i političkim Sarajevom ne treba nikakav novi dokaz, to je notorna činjenica'', napisao je na Tviteru, Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH. Tegeltija se oglasio reagujući na medijske natpise o direktnoj pomoći SAD-a od 10 miliona dolara kampanji i rušenju Milorada Dodika.

„To pokazuju izjave Bakira Izetbegovića o opoziciji kao poželjnom partneru iz RS. To je rekao Gabrijel Eskobar direktno u Kongresu i to pokazuje opozicija sama na svakom važnom nacionalnom pitanju“, zaključio je Telegltija. ,,Na medijima se može pojaviti svašta, ali opozicija nakon izjava Eskobara i Izetbegovica, bježanja sa sjednica narodnse skupštine Republike Srpske i ukupne podaničke politike ima obavezu da odgovara na svaki medijski navod o vezama sa strancima. Taman da ih samo demantuje a ne da glumi uvrijedjenu seosku mladu'', dodao je Tegeltija.


Tegeltija je zaključio da iz opozicije nisu neke neprikosnovene patriote, da se nihov patriotizam dovodi u pitanje, već su teško opterećeni opštom percepcijom javnosti u Republici Srpskoj o antisrpskom ponašanju i podaničkom odnosu prema Sarajevu i stranim ambasadama.