top of page

Okolo kalaj, unutra belaj

Ovih dana radovi oko teniskog kompleksa u Banjaluci užurbano se privode kraju, a shodno tome gradonačelnik Draško Stanivuković se "trudi" da uredi grad kako bi uveličao dolazak svjetskih tenisera, između ostalog i najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Međutim, nadležnima je promakla jedna veoma bitna stavka kada su radovi infrastrukture u pitanju. Radi se o podzemnom prolazu ispod kružnog toka koji vodi do TC „Delta“, a koji je na samo par metara od teniskog kompleksa.



Vjerujemo da se Stanivuković ne bi pohvalio išaranim zidovima „ukrašenim“ paučinom, a koji su iscrtani ružnim grafitima, kao i porukama uvrjedljivog karaktera. Prolaznici ističu da je ovo ogroman propust od strane gradske administracije.


„Šta će pokazati Đokoviću, čime će se pohvaliti? Ovo je strava i užas, gradonačelnik se kao trudi da uljepša sliku grada, a smeća i otpada na sve strane, pogotovo u tom prolazu gdje je toliko upadljivo“, riječi su ogorčenih građana.


Ono što je posebno privuklo pažnju prolaznika jesu stepenice koje već duže vrijeme nisu u funkciji, te ljudi u invalidskim kolicima nažalost nemaju mogućnost prelaska prolaza.


Tu je i staklena krovna konstrukcija koja je mjesecima oštećena i nakrivljena predstavljala opasnost da se saspe nekome na glavu, sada je postala još veća prijetnja. Staklo se skroz sasulo i sada je ostao prazan okvir, što se može vidjeti na fotografijama. Očigledno su se nadležni vodili logikom da se posao samo ispusti iz ruke.



Podsjećamo, podzmeni prolaz ispod istočnog tranzita svakim danom je u sve lošijem stanju, ali kako i ne bi bio kada je od otvaranja prošlo čitave četiri godine, a nikada u potpunosti nije završen, jer objekat nije prošao ni tehnički prijem, pa samim tim nema ni upotrebnu dozvolu.


bottom of page