"Ogoliće sve" U centru posječena višedecenijski stara stabla; Banjalučani digli glas

Zbog sječe stabala u Banjaluci juče su osvanuli i plakati na kojim stoji: “Gradonačelniče, nemoj me posjeći molim te. Ja ti dajem kiseonik”. Odmah nakon toga oglasili su se iz Gradske uprave, a jutros u gradu obljepljenih plakata više nema. Banjalučani kažu da je gradonačelnika naljutilo što su građani digli svoj glas protiv njegove samovolje, pa je brže bolje izdao naređenje da se poruka ukloni sa stabala.Dogodilo se sve iznenada i bez obrazloženja pa su građani ostali negativno iznenađeni sječom višedecenijski starih stabala u Ulici Bana Milosavljevića u kojoj se nalazi poznato šetalište.


Nakon poruke i plakata oglasili su se iz Gradske uprave. Kažu, stabla u pješačkoj zoni uklonjena su jer je utvrđeno njihovo slabljenje te da je procijenjeno da su stabla opasna po bezbjednost građana i imovine.


Banjalučani negoduju. Smatraju da zelenilo u gradu zamjenjuje beton.


“Sve više je betona, a svako malo negdje posjeku stablo. Tužno je u šta se nekada grad zelenika pretvara, ogoliće sve”, poručuje mještanka iz centra grada koja je gledala kako sijeku stabla u “parkiću”.