top of page

Održano predavanje o vakcinaciji protiv Kovida 19 u GrO SNSD-a Banjaluka

Vakcina je jedino sredstvo koje imamo na raspolaganju, a koje može da spriječi nastanak bolesti i smanji komplikacije – poruka je sa edukativnog predavanja u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka održanog u ponedjeljak o borbi protiv Kovida 19.


Prisutnima su se obratili predsjednica Aktiva žena GrO SNSD-a Banjaluka Nataša Radulović i predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić koji je istakao da je veoma ponosan što je predavanje vezano za značaj vakcinacije u sprečavanju Kovida 19 organizovao Aktiv žena GrO SNSD-a Banjaluka .


,,Ovim predavanjem još jednom apelujemo na sve stanovnike da se vakcinišu’’, dodao je Đajić.





Predavanje su održali ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić, načelnica Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Srpske Antonija Verhaz i Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske Dragan Rakanović.






„Drago mi je što GrO SNSD ima edukativnu sesiju kada je u pitanju prevencija u borbi protiv Kovida19, a to je vakcinacija. Ovdje smo da našem članstvu približimo sve relevantne informacije koje su vezane za imunizaciju, kako bi se što više građana vakcinisalo“, poručio je Alen Šeranić.


Dodaje da, iako je do sada mnogo toga već rečeno o vakcinaciji, došli su i da porazgovaraju sa ljudima kako da unaprijede situaciju kada je u pitanju vakcinacija, ne samo u Banjaluci već i u Republici Srpskoj i da razriješe eventualne dileme koje građani imaju.

bottom of page