top of page

Odgovorni građani neodgovornima plaćaju priključke za vodu!


Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je besplatne priključke za vodu svima građanima Banjaluke. Sredstva za besplatne priključke biće obezbijeđena iz budžeta Grada u kome se nalazi novac onih koji uredno plaćaju svoje obaveze, a koji će biti utrošen za priključke neodgovornim pojedincima koji su se nelegalno priključili na Vodovod i ne izmiruju obaveze prema Gradu i Vodovodu.



Na naše pitanje da li se time čini usluga neodgovornim građanima koji će proći nekažnjeno i nepravda prema onima koji godinama uredno polažu obaveze gradu, prvi čovjek Banjaluke je rekao da je uspjeh u tome kada se i od 50% namiri još onaj jedan i time pređe polovina.


Stanivuković je najavio kako će besplatne priključke dobiti porodice koje zbog loše materijalne situacije, višečlane porodice, porodice poginulih boraca nisu mogli obezbijediti i uredno obaveze plaćati. A šta je sa neodgovornim pojedincima koji ne plaćaju obaveze i kao nagradu za to će dobiti besplatne priključke?


„Cilj politike je 50% plus jedan čovjek. Vi ste mudar političar, dakle gradonačelnik ako u svakoj odluci koju donosite pokušate da sa tom odlukom bude zadovoljno 50% i još jedan čovjek“, rekao je Stanivuković ne uzimajući u obzir veliki ostatak onih kojima će se ovim potezom načiniti nepravda.


Direktor banjalučkog Vodovoda Predrag Duduković pokušao se opravdati te je rekao kako se na ovakav način dovodi jednakost među onima koji i plaćaju kao i onima koji ne plaćaju.


„Zadnjih 15, 20 godina ovi koji su imali nelegalne priključke su bili u povlaštenom položaju u odnosu na ove koji su plaćali 15 godina. I ako sada gledamo neki ekonomski i finansijski aspekt 15 godina mi smo uzimali novac od ovih koji su imali priključak, a nismo od ovih koji nisu imali“, rekao je Duduković.


Na naše pitanje kako je moguće dovesti u ravnotežu sadašnju situaciju i onu od prije 15 godina s obzirom da broj potrošača kao ni cijene nisu iste, direktor banjalučkog Vodovoda nije imao konkretan odgovor.


bottom of page