top of page

Od fontane u Parku "Mladen Stojanović" nakon više od dva mjeseca ostala samo rupa - Rok prolongiran



Početkom aprila mjeseca, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pompezno je najavljivao kako će najvećem gradu Srpske vratiti dašak starog sjaja, tako što će u Parku "Mladen Stojanović", izgraditi repliku čuvene fontane iz Parka "Petar Kočić".


Na ovaj način, igrao je na kartu nostalgije kod Banjalučana, što je veoma ozbiljno poigravanje imajući u vidu da je ta fontana nekada bila jedan od simbola grada po kojem je on bio prepoznatljiv.


Međutim, kada su u njegovom prisustvu prije 43 dana svečano počeli radovi Banjalučanima je obećao da će replika "kultne" fontane iz Parka "Petar Kočić" biti gotova za, kako je rekao, malo više od mjesec dana.


Umjesto toga, gradilište je danima napušteno i bez radnika.


I nakon nešto više od dva mjeseca, koliko je proteklo od ovog obećanja, u Parku "Mladen Stojanović" nalazi se velika rupa, pa tako većina šetača, kao i sportista rekreativaca koji bi htjeli da trče i treniraju, moraju da prave veliki krug, neki čak i da prelaze ulicu.


Shvativši da neće ispuniti obećanje, sada je dao novi rok za izgradnju fontane. Kako tvrdi, ista će biti gotova do kraja ljeta, te je dodao kako su radovi u punom jeku, ali to ne govori fotografija ispod:



Ponovo se ispostavilo da su gradonačelniku bitnije društvene mreže i kratki filmovi praćeni baladama u pozadini, nego Banjalučani i njihova istorija.

bottom of page