Obavještajna ofanziva po naređenju PDP-a i SDS-a?!

Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH, tačnije njena Regionalna kancelarija u Banjaluci, potpuno se stavila u službu SDS-a i PDP-a, potvrđuju izvori Faktormagazina.

Posljednja dva mjeseca gotovo svaki dan u njenim prostorijama pojavljuju se novi radnici, a prema našim informacijama primljeno je tačno dvadeset novih špijuna. Njihov zadatak je samo jedan. Pokušati diskreditovati političke protivnike opozicije u Republici Srpskoj.


Aktivnosti ili bolje rečeno panika među PDP-ovim dijelom službe posebno je zavladala nakon što su mediji objavili da je Draško Stanivuković imao saobraćajnu nesreću, 17. septembra u banjalučkom naselju Trapisti.


Tu veče odmah je pokrenuta sva moguća „mašinerija“ kako bi se saznalo ko je medijima „doturio“ fotografije i informacije sa mjesta događaja jer se vijest pojavila u javnosti dvadesetak minuta nakon nesreće.


Opoziciono krilo u OBA-i je umislilo da Stanivukovića neko prati te da snima svaki njegov korak što je izazvalo opštu paniku u njihovim redovima.


Fotografiju je snimio sličajni prolaznik koji se zatekao na licu mjesta, piše Faktomagazin.


Međutim, prije tog događaja „saradnici službe“ svakodnevno su imali zadatak da prate kandidate vladajućih stranaka, pokušavajući napraviti situacije iz kojih bi se mogle izvući, navodno, kompromitujuće fotografije ili informacije.


U tu svrhu već nekoliko sedmica pokušavaju vrbovati informatore u vidu ugostiteljskih radnika u kafićima i restoranima gdje odjsedaju „važne ličnosti“ , recepcioneri u hotelima, posebno u manjim mjestima gdje kandidati imaju tribine.


Zanimljivo je da se vrbuju i radnici autopraonica i servisa gdje se popravljaju automobili.


Nije slučajno da opoziconi mediji već mjesecima „satanizuju“ predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vladu Đajića, iznoseći gnusne laži, među kojima i one da konzumira narkotike pa sve do raznih drugih najprizemnijih metoda, koje se ne mogu podvesti pod političku borbu.


Dokazi za pomenute tvrdnje ne postoje, pa je stiglo „naređenje“ da se Đajić prati 24/7 svaki dan kampanje, kako bi mu se napakovali navodni dokazi o inkriminisanim radnjama.


Sve dobijene informacije se uredno šalju u jednu bazu, Kancelariju OBA u Banjaluci, a onda se selektovane šalju odabranoj grupi ljudi u opoziciji i prema opozicionim medijima.