top of page

Novi detalji ubistva u Banjaluci: Kamere otkrile kretanje monstruoznog ubice

Dalibor Mandić (36) koji je osumnjičen za ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u Banjaluci, nije bio poznat policiji, niti je ikada ranije hapšen.


foto: ATV


Neimenovani izvor portala "Srpska info" pojašnjava da Mandića nema u policijskim evidencijama, odnosno da nikada nije hapšen ni zbog krivičnih djela, niti zbog prekršaja.


"Isto tako je i sa ubijenim mladićem, on takođe nikada nije dovođen u vezu sa bilo kakvih krivičnim djelima", istakao je sagovornik.


Prema njegovim riječima, upravo ta informacijama da se ne radi o osobama sklonim kriminalu je dosta otežala istragu, ali je i pored toga policija za manje od 12 časova u potpunosti rasvijetlila ovo monstruozno ubistvo koje je potreslo Banjaluku.


Izvor je pojasnio kako je tekla istraga nakon što je policiji prijavljeno da je u petak oko 20 časova u blizini kampusa pronađeno beživotno tijelo mladića.


"Policija je odmah izašla na teren i utvrdila da je ubijen Ariel Bogdanović i odmah je pokrenuta velika potraga na području Banjaluke. Istragu su vodili pripadnici sektora Kriminalističke policije PU Banjaluka, a u potragu za ubicom bili su usključeni svi razpoloživi resursi svih policijskih stanica na području grada", istakao je.


Prema njegovim riječima, čim je identifikovan ubijeni mladić policija je krenula u provjere svih informacija oko njega.


"Već u prvim satima istrage saslušan je veći broj svjedoka. Saslušavane su njegove radne kolege, kao i druge osobe iz njegovog najbližeg okruženja i to je dalo neke početne informacije koje su usmjerile istragu u pravom smjeru", kaže sagovornik pomenutog portala.


Isto veče pregledano je više sati snimaka nadzornih kamera širom Banjaluke, te je utvrđeno kretanje ubice.


"Isto veče, identifikovan je Dalibor Mandić i on je uhapšen između dva i tri časa iza ponoći. Inspektori su utvrdili da su Mandić i Bogdanović radili u istoj firmi, te da je on počinio ubistvo. Nakon hapšenja, on je to i priznao", istakao je izvor.


On kaže da je Mandić istakao da je motiv ubistva to što su radne kolege odbijale da se druže sa njim i što je bio izopšten u firmi.


Mandić je zbog toga detaljno isplanirao ubistvo i kobnog dana je ranije otišao sa posla. Otišao je kući gdje je uzeo nož, a rezervnu odjeću spremio je u ruksak.


Potom je otišao u kampus gdje je sakrio ruksak, a zatim se sakrio kod Tržnog centra "Delta" gdje je sačekao Bogdanovića poslije posla.


On mu je tu prišao i odmah ga ubo nožem, nesretni mladić se pokušao spasiti tako što je bježao od njega u pravcu benzinske pumpe "Nestro" u banjalučkom naselju Borik.


"Međutim, on se blizini pumpe spotakao i pao na zemlju, što je ubica iskoristio i skoro deset puta ubo ga nožem, dok je mladić ležao na zemlji. On se nije osvrtao ni na to, da ubija momka pred brojnim svjedocima. Nakon toga, on bježi u pravcu kampusa, gdje se presvlači i baca krvavu odjeću", rekao je pomenuti izvor.


Zatim se upućuje prema kući gdje je živio na Starčevici, ali su kamere snimile njegov odlazak prema pomenutom naselju.


Tokom ispitivanja u policiji on je rekao i da je bacio nož u rijeku Vrbas, gdje su ga tokom vikenda tražili i ronioci.


Za ubijenog Bogdanovića svi imaju samo riječi hvale, kažu da se radilo o veoma dobrom i poštenom momku, koji nije bio ni sa kim u sukobu.

bottom of page