top of page

Nova zapošljavanja u Gradskoj upravi se nastavljaju: Stanivuković zapošljava 19 novih službenika

Prekomjerno zapošljavanje u Gradskoj upravi Banjaluka se nastavlja. Kako mediji pišu aktuelna administracija u Banjoj Luci planira da zaposli 19 novih službenika na neodređeno vrijeme. Podsjećamo, nakon što je preuzeo vlast Stanivuković je u Gradsku upravu Grada Banjaluka i u najistaknutija gradska preduzeća zaposlio bez konkursa oko 200 bliskih ljudi, mahom prijatelja, članova porodice i bliskih članova Partije demokratskog progresa, što je pomenuta preduzeća uvelo u ozbiljnu finansijsku krizu koja i danas traje.



Nova zapošljavanja u Gradskoj upravi Banja Luka nisu u skladu sa izjavama koje su se mogle čuti od gradonačelnika Draška Stanivukovića prije nego što je preuzeo ovu funkciju.


Naime, Stanivuković je kao odbornik i narodni poslanik, često isticao da lokalna administracija u Banjoj Luci ima viška zaposlenih, i da se s tim problemom treba „uhvatiti u koštac“ i „napraviti rezove“.


Međutim, do najavljenih rezova nije došlo.


Prema konkursu koji je objavljen danas, najviše novih radnika trebalo bi da bude zaposleno u Odjeljenju za komunalne poslove čak četiri nova službenika i u Odjeljenju za opštu upravu kojem su potrebna tri radnika, dok će u još nekoliko odjeljenja biti zaposlen po jedan službenik.


Osim službenika u administraciji Gradskoj upravi Banja Luka je potreban kurir, vozač „pauk“ vozila, radnik na naplati i kontroli parkiranja, samostalni referent za GIS, dva čistača i radnik obezbjeđenja.


Prema informacijama koje je aktuelna administracija objavila zadnjeg dana 2020. godine u Gradskoj upravi Banja Luka je zaposleno 788 radnika, dok su sistematizacijom donesenom u novembru prošle godine u Gradskoj upravi Banjaluka predviđena radna mjesta za 987 radnika.


Zbog čega su Gradskoj upravi potrebni novi radnici mediji danas nisu uspjeli saznati.


Gradski menadžer Bojan Kresojević je novinarima poručio da pitanja na ovu temu šalju Timu za komunikacije, od kojih takođe odgovor nije stigao.

bottom of page