top of page

Nosi pa vrati: Novi trend stigao i u Banjaluku (FOTO/VIDEO)

Ukoliko želite haljinu za izlazak ili neku specijalnu priliku po fantastičnoj i vama pristupačnoj cijeni tu je i virtuelni butik pod nazivom iznajmi_haljinu_banjaluka. Ovakav koncept vani postoji već godinama, a iznajmljivanje svečanih outfita u našem gradu omogućila je Marija Gavrić. Kod Marije žene danas mogu iznajmiti svečane haljine po puno nižoj cijeni, a cilj je svima isti: smanjiti trošenje na odjevne predmete koje u većini slučajeva nosimo samo jednom.




Ideja se, kaže nam Marija, rodila sasvim slučajno kada je razmišljala šta obući na jednu svadbu.


„Sjedila sam i pila kafu s prijateljicama i trebalo je da kupim haljinu za svadbu. Onako sam uz kafu prokomentarisala kako nema nigdje da se iznajmi haljina, svejedno mi treba samo za tu priliku, ne bih da dajem mnogo novca za jednu noć. Tada su krenule misli, ideje, slike u glavi, kako i šta... Veoma brzo, kroz mjesec dana prva haljina je iznajmljena“, priča nam Marija.


Otkriva da su reakcije žena odmah na početku bile pozitivne i mnogobrojne. Brzo je stekla pratioce na Instagramu ali i prve kupce. Ugodno je iznenađena velikim interesom i kroz smijeh priznaje da joj ovaj posao dođe kao hobi.



„Čini mi se da su žene jedva dočekale ovakvo nešto u Banjaluci. Kada sam počela da reklamiram moj mali biznis reakcije žena su bile nevjerovatne i mnogo im hvala za podršku. Svakodnevno dobijem nekoliko poruka i interesovanja za haljine“, govori Marija za Banjalučke priče.



Njen butik se nalazi u Boriku i svakodnevno ga posjećuju žene i djevojke.


„Srećem zaista divne žene koje sa velikom radošću biraju haljinu za svoj bitan neki događaj. Prvobitna ideja je bila da to budu samo duge svečane haljine, međutim, traže se razni modeli, te sam nabavila različitih modela, veličina i boja, za svakoga po nešto što bi rekli“, kaže Marija i dodaje da radnja trenutno broji preko 100 haljina, a tek je počela s radom.




„Želim da napomenem da u ponudi imamo i komplete za žene, kao i haljinice za djevojčice različitih uzrasta. Velike planove i ciljeve sam postavila, mogu samo reći da spremam svašta za naše dame“, ističe Marija.



Na pitanje koliko mušterija može da zadrži iznajmljenu haljinu, Marija kaže da je sve stvar dogovora.


„Ako neko putuje, haljinu može da zadrži kod sebe više dana, nije nikakav problem. Ukoliko su mušterije tu u okolini, praksa je da dan-dva prije događaja odnesu haljinu i da je vrate dan-dva nakon događaja. Želim da napomenem da imam organizovano čišćenje haljina, te da to nije obaveza žena koje odnesu haljinu“, otkriva Marija.


Svoju zamišljenu haljinu djevojke mogu izabrati po veoma pristupačnoj cijeni.




„Ne bih baš precizirala cijene, jer se mijenjaju. Ali, evo, trenutno od 25 KM do 80 KM može da se iznajmi haljina, cijena zavisi i od modela haljine“, priznaje i dodaje da je interes djevojaka svakim danom sve veći.


„Zadovoljna sam i srećna, drago mi je da su prepoznale ideju, a ja ću dati sve od sebe da im pružim još bolju uslugu“, kaže za kraj razgovora Marija Gavrić.

bottom of page