top of page

Ninković posjetio Priječane, Stanivuković uživa u Budvi, a poplave i dalje prijete

Ogorčeni i nemoćni mještani Priječana ostavljeni su bez adekvatne zaštite od nepogoda, dok gradonačelnik Stanivuković boravi na radničkim igrama u Budvi



Jedan zabrinuti mještanin izrazio je svoju brigu: "Kiša svakodnevno pada, a fekalne vode ulaze u dvorišta, gdje se igraju mala djeca."


Danas je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, posjetio mještane Priječana kako bi se upoznao s njihovom situacijom usljed poplava. Međutim, gradonačelnik Stanivuković i njegov elitni odred su odsutni od prošle sedmice, dok se građani bore s izazovima koje donosi obilna kiša.


Ninković je potvrdio da se Stanivuković još uvijek nije vratio u Banjaluku te da nije sazvao sjednicu Štaba za vanredne situacije.


"Prijedlog Skupštine Grada je hitno formiranje stručne komisije koja bi pomogla stanovnicima i sanirala infrastrukturu oštećenu bujičnim poplavama. Mještani su sve više obuzeti strahom svaki put kad vide vremensku prognozu i najavljene padavine", izjavio je Ninković.


Podsjećamo, jak i obilan pljusak pogodio je juče banjalučko naselje Priječani, ostavljajući više ulica poplavljenim i stvarajući velike probleme za stanovnike.


Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda i danas je stiglo upozorenje na obilne padavine za naredne dana i mogućnost pojave poplava.


Zabrinuti mještani strahuju jer odvodni kanali još uvijek nisu pročišćeni.


bottom of page