top of page

Ninković poručio: „Nijedno dijete u Banjaluci ne smije da se smrzava"


„Eko toplane su u problemu i imamo obavezu da spasavamo preduzeće kako ne bi došlo do prekida isporuke grijanje“, poručio je predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković nakon sastanka sa predstavnicima Eko toplane Banjaluka. Dodao je da je od Grada zatraženo poskupljenje grijanja. Ninković je naglasio nakon održanog sastanka da postoje određene alternative o kojima će se danas razgovarati sa koalicijom, a nakon toga i prvim čovjekom Grada u cilju da se problem što skorije riješi.



“Smatram da nijedno dijete ne smije da se mrzne. Svi znate da je došlo do poskupljenja drvne sječke i elektropotrošnje, tako da je realno da se Eko toplane nađu u problemu. Sljedeće sedmice razgovaraćemo o operativnom nivou kako riješiti ovaj problem. Danas ću imati sastanak sa koalicionim partnerima i upozoriću ih na ovaj problem”, naglašava Ninković.


Što se tiče Eko toplana, troškovi za rad su po današnjim cijenama oko 30 miliona KM, tako tvrdi član upravnog odbora ovog preduzeća Dragiša Zečević. Napominje da su Eko toplane Banjaluka na ovom problemu aktivno radile godinu dana, pokušavajući da nađu izlaz, ali sad su došli u situaciju da, kako kaže, više ne mogu te su se obratili predstavnicima Skupštine Grada.


Potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić ističe da treba pripremiti nabavku za Eko toplane za narednu sezonu.


bottom of page