top of page

Ninković: Stanivuković je ponovo lagao, 24 tačke nisu dobile podršku na Kolegijumu

Završena je sjednica Kolegijuma Skupštine grada Banje Luke i zakazana je 25. redovna sjednica za 30. novembar. Raspravljalo se o 53 tačke, od kojih 24 nisu dobile podršku. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da su predložili 63 tačke, ali da su 34 skinute. Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Ljubo Ninković, odgovorio mu je.“Moram ispraviti gradonačelnika, opet je lagao. Imali smo 53 tačke o kojima smo raspravljali, i 24 tačke nisu dobile podršku. Od tih 24 tačke, dvadeset su koje konstantno šalju kako bi imali razlog da izađu pred kamere i jauču kako nisu dobili podršku, kako to SNSD skida i ne želi da vodi računa o građanima, itd”, rekao je Ninković. Takođe je dodao da su Stanivukoviću puna usta o građanima, kako rade za građane, a zadužili bi se za šest miliona KM.


“Neće da kažu da su zbog lošeg poslovanja dostavili tačku o kreditnom zaduženju grada od 6 miliona. Razlog su smanjeni prihodi. Opet im je SNSD kriv. Je l' im je SNSD kriv i za Vodovod i milionski dug koji su napravili za devet mjeseci? Njima je potreban neki krivac kako oni ne bi bili ljudi koji su nešto pogriješili. U pitanju je nekih 10 regulacionih planova za koje nisu dobili podršku od početka njegovog mandata. Lažu, petljaju”, dodao je Ninković.


Između ostalog, s dnevnog reda skinuta je tačka o kolektorima, pitanje rješavanja ZIBL-a, zaduženje grada Banjaluke itd. Razlog je taj što su potrebna dokumenta i izvještaji za predložene tačke.


Ipak, Kolegijum je donio odluku da se Nacrt Budžeta za 2024. godinu nađe pred odbornicima na sljedećoj sjednici.

Comments


bottom of page