top of page

Ninković i Topić upitali Stanivukovića: Gdje je nestao novac građana i zašto se ne grade novi vrtići?

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković i šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić danas su otvoreno postavili niz pitanja gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. Gdje je novac iz gradskog budžeta, zašto kasni rebalans za 2024. godinu i zašto se ne grade novi vrtići?

  

"Gdje je rebalans budžeta za 2024. Nacrt je usvojen sredinom marta. Šta se čeka sa rebalansom za 2024. godinu? Ako uzmemo u obzir činjenicu da cijeli grad čeka rebalans. Najavili smo da ćemo povećati iznos za sport za milion maraka. Pitanje je kada će rebalans doći na red? Mi nemamo taj odgovor te možemo izraziti sumnju da se nešto skriva. Čeka se izgradnja fiskulturne sale u Debeljacima, proširenje groblja u Kuljanima. Tražimo odgovor kada je u pitanju rebalans," jasan je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić.

 

 

 

Kako je on dalje naveo, nije samo gore navedeno misterija.

 

 

 

"Šta je sa izvještajem o radu gradonačelnika za 2023. godinu? Rok je poodavno istekao, ušli smo u jun i postavljamo pitanje šta je sa izvještajem o radu i šta se skriva. Grad je napravio obavezu sa raznoraznim dobavljačima i traži se način kako da se dođe do rješenja. Postavljam pitanje: Šta je, sredina je juna, sa izvještajem o radu gradonačelnika za 2023. godinu," pitao je Topić.

 

 

 

On je dodao kako sumnja da se nešto  skriva u radu gradonačelnika jer se izvještaj krije od odbornika, ali i očiju javnosti.

 

 

 

"Imamo nastavak anarhije. Ne možemo povezati stvari šta se radi po Banjaluci. Gdje god se nešto zakopa, ne postoji potrebna dokumentacija od kružnih tokova, parkova, ništa nije pokriveno građevinskim dozvolama. Stali su radovi na kružnoj raskrsnici kod Merkatora, stare Toplane. Ako je neko počeo raditi te radove, kojim sredstvima i bez odluka gradske skupštine je neko mogao početi radove, zašto su obustavljeni ako su u skladu sa zakonom? Crtaju se zgrade na mjestima na kojima se trenutno nalaze parkovi. U Boriku, kod Merkatora, građani su se pobunili. Obećavam da nećemo dozvoliti da se izbriše ni jedna škola koju oni namjeravaju izbrisati," poručio je Topić.

 

 

 

I predsjednik Skupštine Grada zatražio je izvještaj o radu gradonačelnika, kao i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta, kako bi se crno na bijelo vidjelo gdje su potrošena sredstva građana Banjaluke. Kako je rekao, ukoliko uskoro javnost bude imala priliku vidjeti famozni izvještaj koji se krije, vidjeće i jasne razloge svih krivičnih prijava koje su se do sada podigle protiv gradonačelnika. Ninković se osvrnuo i na situaciju oko vrtića.

 

 

 

"Ovih dana je gradonačelnik kroz megafon nas optužio kako se ne interesujemo za povećanje cijena u privatnim vrtićima. Ovih dana su poslali inspekcijski nadzor. Krenuli su od vrtića Zvjezdica tražeći dlaku u jajetu kako bi ih natjerali da ne povećavaju cijene. Pitam ih zašto to ne rade prema svim privatnim vrtićima. Jasno nam je da žele da izvrše pritisak prema privatnim vrtićima," rekao je Ninković.

 

On je istakao da Gradska uprava nije obezbijedila ni jedno novo mjesto u državnim vrtićima za 4 godine, a guše privatne vrtiće.

 

 

 

"Ova Gradska uprava nema novca da isplati roditeljima subvencije. Zagorčali su život ljudima jer su izostavili novac za vrtiće. Kuća Milanovića košta 5 miliona, a mogli su napraviti 300 novih mjesta u javnim vrtićima. Ako su nesposobni neka dostave prijedlog rebalansa budžeta, ako ne smiju poslati rebalans neka nam kažu zašto ne mogu poslati. Za pet minuta ćemo riješiti ovaj problem," poručio je Ninković.

Comentarios


bottom of page