top of page

Nešić i Jovičić kandidati DNS-a

I zvanično je potvrđeno. Radislav Jovičić kandidat je za presjednika Republike Srpske, Nenad Nešić za srpskog člana Predsjedništva BiH. Nema napretka i dogovora među opozicijom. Shvatili su poruku da se na njih ne računa i zato se odlučili na ovaj korak kažu iz DNS-a. Opozicija u Srpskoj je talac u rukama srpskog Željka Komšića, odnosno Nebojše Vukanovića, kaže to Nenad Nešić.



,,Ja ne vidim da bilo ko iz RS treba da sa takvim čovjekom priča, on je lažov, zasnovao je politiku na obmana, klevetama, čovjek koji je šizofren, mislim da je ovo posljednji put da o njemu pričam od sada to samo tužbama, sa njim imamo dva izbora da pričamo jedan je da se fizički obračunamo a drugi da posegnemo po zakonom i potražimo pravdu na sud", rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

I prije nego što je ova informacija postala zvanična, doskorašnje opozicione kolege imali su šta da kažu o kandidaturi Nenada Nešića. Uglavnom, ništa pohvalno. PDP-ova Jelena Trivić rekla je da su maske pale dok je lider SDS-a poručio da svako ima pravo da bira. Najglasniji je bio Nebojša Vukanović. I danas kaže da je prvi rekao da će Nešić objaviti kandidaturu u osudnom momentu ali da ni tada nije imao razumijevanja među ostatkom opozicije.

,,Meni je žao što sam bio poprilično usamljen i što mnogi me nisu shvatali ozbiljno ali eto po ko zna koji put moja predviđanja su se pokazala tačnim i stara poslovica kaže ne pada snijeg da pokrije brijeg već da svako pokaže svoj trag i mislim da ga je Nešć pokazao i da će doživjeti pravi debakl", kaže Nebojša Vukanović, lider liste "Za pravdu i red".

Odluka da samostalno nastupe nije donesena na prečac, kažu u DNS-u. Prvi put imaju svoje kandidate za ove funkcije i to je ono što je novo, dok kandidati PDP-a i SDS-a nisu kažu nikakva novina. Posebno SDS-ov Mirko Šarović iza koga stoji najveći broj funkcija, kaže lider DNS-a. DNS-u to nije smetalo prije nekoliko mjeseci kada su sa njima sjeli za isti sto ali danas kažu da je licemjerno reći da su oni bilo kakvo osvježenje na političkoj sceni, a da od DNS-a traže da se dokazuje.

,,Svima onima koji nas prozivaju, svi oni koji nas omalovažavaju, poručujem da nema potrebe za tim, mi smo partija dijaloga i poštovanja ali i uzajamnog poštovanja, nemojte nas pljuvati i nemojte nas ponižavati", ističe Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS-a.

Bez obzira na optužbe koje stižu na njihov račun iz DNS-a tvrde da su jedina opozicija. Računaju na podršku nekoliko vanparlamentarnih stranaka.

bottom of page