top of page

Nesiguran prelaz preko Široke rijeke; Gradonačelnik ne brine o sigurnosti mještana Motike

Pontonski most koji povezuje naselja Petrićevac i Motike danas je oštećen dok je preko njega prelazio autobus. Ovaj privremeni most je postavljen kao alternativa dok se ne izgradi novi most preko rijeke Široka. Međutim, sada je postalo očigledno da most ne može da izdrži težinu teških vozila, što zabrinjava mještane u vezi njihove sigurnosti. Nažalost, kako vidimo, gradonačelnik nije u stanju da mještanima obezbijedi ni privremeno sigurno rješenje, već su primorani da strijepe od nezgode prilikom prelaska mosta.



Mještani ovih naselja već duže vrijeme apeluju na gradsku vlast da riješi problem prelaska preko rijeke, ali do sada nije bilo nikakvih konkretnih koraka. Umjesto toga, mještani su dobili samo pontonski most, koji je, kako se pokazalo, vrlo nesiguran i rizičan.


Oštećenje mosta danas je bilo vrlo nezgodno, s obzirom na to da je preko njega u tom trenutku prolazio autobus. Srećom, nije bilo povrijeđenih, ali mještani su vrlo zabrinuti za svoju sigurnost.



Ovaj incident sa oštećenim mostom je samo još jedan dokaz da nadležni ne rade posao kako treba i da mještani Petrićevca i Motike moraju platiti cijenu za takav nemar i neodgovornost vlasti.

bottom of page