top of page

Nema načelnika, nema sjednice! Đajić: Dokle više potpisnici u odjeljenjima Gradske uprave

Ne postoje načelnici odjeljenja u Gradskoj upravi Banjaluka, a osobe koje te poslove rade su tu neligitimno. Tome se mora stati u kraj, kaže Vlado Đajić, predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a za BL portal. On tvrdi da treba sjesti sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem i izabrati načelnike, da se može raditi po zakonu i održati sjednica Skupštine grada.



“Osobe koje su predlagale materijale za sjednicu nemaju ovlašćenja nit to mogu raditi po zakonu. Zbog toga SNSD predlaže gradonačelniku da izabere načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi”, kaže Đajić za BL portal i dodaje da od devet odjeljenja, u dva očekuje načelnike iz SNSD-a.


Đajić napominje da to što nema sjednice gradske skupštine nije slučajno, jer, kako tvrdi, u SNSD-u su se konsultovali prije svega sa Ministarstvom lokalne uprave, ali i pravnicima.


“Zakon govori da osobe koje se predstavljaju kao potpisnici nisu načelnici odjeljenja. Apsurdno je da savjetnica gradonačelnika Banjaluke obavlja poslove Odjeljenja za finansije, pa to je kriminal. Imamo ozbiljnog predsjednika Skupštine Grada koji je sve to uvidio i želi da radi se po zakonu”, ističe Đajić i dodaje da uskoro očekuje sastanak sa Stanivukovićem.

bottom of page