top of page

Ne prestaju trzavice između Vukanovića i Stanivukovića

Danima ne prestaju da sijevaju varnice između Nebojše Vukanovića i Draška Stanivukovića. Kulminiralo je kada je Stanivuković, sa Miloradom Dodikom, ozvaničio početak izgradnje mosta u Banjaluci. Salvu optužbi je Vukanović iznio na račun Stanivukovića a otišlo je do te mjere da mu je bilo sporno i to što su se Dodik i Stanivuković pojavili u sličnim mantilima.



Zašto pravi kompromis oko rebalansa gradskog budžeta, mijenja regulacioni plan, zašto ne sruši dva sprata zgrade u centru grada za koja tvrdi da su bespravno izgrađena, pita Nebojša Vukanović. A ima i prijedloge.


"Da sam ja gradonačelnik ne bi biro način da mi tu zgradu podšišamo i vratimo dva sprata niže bez obzira kakva cijena bila", rekao je Nebojša Vukanović.


Odgovori su stigli i od Stanivukovića. Kaže saradnja sa vlastima dio je protokola. Nekada se podrazumijeva. Za neke poteze nema nadležnosti a da gradi može bilo ko ko ispunjava uslove. Ako Vukanović može drugačije gradonačelnik mu nudi i funkciju.


"Možda mi ne znamo, ja ga pozivam kao prijatelja, saborca, tražim savjet, slobodno, spreman sam ga imenovati i za savjetnika sve ali da on to ispotpisuje i da slobodno skine ta dva sprata jer gradonačelnik Stanivuković to ne umije, ne zna, neće, s njima je dobar ili je najgori na svijetu", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.


Vukanović ne razumije kako stvari stoje, tvrdi Stanivuković, pa mu je objasnio da se jedan poslanik i gradonačelnik ne mogu isto ponašati. Takvi stavovi za Vukanovića su jeftin populizam.


"Ne može čovjek da se ponaša isto kada ima porodicu i djecu kao mladić koji platu troši samo na sebe pa je njegov problem ako je potroši za dan da li će biti gladan ili neće tako da se ponaša ako ima djecu tako je kada vodite grad i ne vodite", dodao je Draško Stanivuković.


"Takođe je rekao kako je on napada režim zato što je on kad je bio mali piškio i kakio u tutu a onda je porastao i piški u šolju e tako kad porastete više ne napadate režim, kad polotički sazrete mislim da to nije tačno da je to jeftin populizam", uzvratio je Nebojša Vukanović.


Prepucavanje ne prolazi bez izbornih rezultata. Stanivuković je sabrao ko koliko ima glasova i zaključio da je tu daleko ispred svog dojučerašnjeg saborca.


"Stranka Nebojše Vukanovića imala je 30 i nešto hiljada na nivou cijele Srpske koliko moja lista na nivou Izborne jedinice 3 i evo sad to saberite i koliko još treba, nije najveći uspjeh reći imam pet odsto od 100 odsto birača", poručio je Draško Stanivuković.


Upravo je to Vukanovića najviše zaboljelo jer je, kaže, Stanivuković pokušao da diskredituje i i ismije rezultate Liste za pravdu i red. Prozvao je Vukanović Stanivukovića i zato što je mjesec dana ćutao o tzv. izbornoj krađi osim na dva mitinga gdje je u narodu želio dobiti poneki poen glumeći opozicinara.


Da ovom ratu još nije kraj jasno je jer je Vukanović najavio i nove odgovore a i nova pitanja za svog nekadašnjeg saborca.

bottom of page