top of page

"NE DAMO KUPUSIŠTE": Građani spremaju veliki protest u Banjaluci

 

Kako saznajemo, vijest da će se dići neboder od čak 10 spratova na još jednoj zelenoj površini u  gradu, tačnije u parka Kupusište, uznemirila je već ogorčene građane.

 



Ljudi su najavili proteste koje uveliko spremaju. Na društvenim mrežama građani ostavljaju bijes i revolt, ali i psovke.


''Stanivukovicu je*em ti sve živo i tebi i onom smećaru Vuku! Pu majku vam je*em svima iz GU! E ovo vam neće proći mamicu vam tajkunsku!''


''Samo je bilo pitanje kada će krenuti na naše Kupusište! Ali su se malo zaje*ali jer će dobiti narod na ulici!''


''Jebo ja sebe i onaj dan kada sam zaokruzio Stanivukovica!''


''A park? A ćirilica?''

 

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u februaru ove godine objavio na svom Facebook-u da će Banjaluka dobiti “Ćirilični park” na lokaciji poznatoj kao park “Kupusište”, te izjavio sljedeće:



“Trideset kreativno osmišljenih azbučnih slova krasiće ovu prelijepu zelenu oazu koju ćemo dodatno urediti i osvježiti. Svako slovo može predstavljati vašu ličnu donaciju našem gradu i sugrađanima! Na svakom doniranom slovu biće postavljena pločica za imenom donatora. U kupovini mogu učestvovati sva fizička i pravna lica koja simbolično mogu odabrati prvo slovo prezimena svoje porodice, imena firme ili imena drage osobe”, naveo je Stanivuković.


Ukoliko najnovije izmjene regulacionog plana za dio centra grada u Banjaluci budu usvojene na rubu parka "Kupusište" biće izgrađena zgrada visine 10 spratova.


„Toliko o njegovim lažima“, poručuju mu građani.

bottom of page