top of page

Napeto na sjednici GO PDP-a: Ko može da pomiri Jelenu Trivić i Draška Stanivukovića?

Jelena Trivić je, i nakon više od tri mjeseca od izbora predsjednik Republike Srpske, ali samo za PDP.


foto: ATV


Da se sa porazom ne mire, još jednom su potvrdili i na sjednici Glavnog odbora stranke. Osim što sa priznanjem poraza imaju problema, imaju i onih drugih - unutarstranačkih.


Bivši saborci - Jelena Trivić i Draško Sranivuković, nakon više medijskih ratova, sreli su se oči u oči. Santu leda među njima, ne može da otopi ni lider stranke.


"Draško Stanivuković i Jelena Trivić su dvoje sjajnih političkih bisera Republike Srpske i ja mislim da su dovoljno zreli i odgovorni da u skladu sa svojim principima u narednom periodu održe toliko potrebno i jednistvo i sabornost. Sa Draškom sam razgovarao dva ili tri puta, a sa Jelenom, pet šest..“, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović.


Na pitanje novinarke ATV-a da li to znači da ih ne može pomiriti Borenović je rekao: "Ko kaže? Pogledajte - sjednica GO PDP i svi najvažniji ljudi su tu na sjednici“.


ATV nezvanično saznaje da je na sjednici bilo napeto, i da je atmosfera bila loša. To se moglo predvidjeti i iz javne objave Jelene Trivić, nekoliko časova prije sjednice. Planirala je da raskrinka pojedince iz stranke.


"Na sjednici ću iznijeti sve dokaze o krađi izbora, kao i dokaze o svima onima koji su režimu u tome pomagali i izdali, ne mene, nego sve one ljude koji su istinski željeli bolju, ljepšu, pravedniju i uređeniju Republiku Srpsku", napisala je na Fejsbuku potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.


Verbalnih ratova ne manjka ni na relaciji Nebojša Vukanović-Draško Stanivuković. Sve za šta je lider Liste za pravdu i red optužio predsjednika GO PDP-a Banjaluka, za Branislava Borenovića je dobronamjerno.


"Slažem se sa vama da treba malo više razgovarati unutar nas samih i unutar opozicije da se manje vodi vrsta javne polemike i da svaka ta dobronamijerna rečenica treba da bude razmotrena u razgovoru između nas samih“, rekao je Borenović.


Dok PDP-ovci pokušavaju da se sastave, gube na nekim drugim frontovima. U planovim za opoziv SDS-ovog gradonačelnika Bijeljine, mogli bi da učestvuju i neki PDP-ovci.


Unutarstranačkih problema nema samo u PDP-u. Slično je u u ostalim strankama opozicije, ali nisu dobri odnosi ni između stranaka u opoziciji. To pokazuje Bijeljina gdje je tražen opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, a opoziv je podržao i odbornik PDP-a.

bottom of page