top of page

Na legalizaciju čeka i porodična kuća Stanivukovića koja je i dalje njiva

Iza riječi akuelnog gradonačelnika da radi za opšti interes stoji zapravo lični. Kada je najavio da će se obračunati sa nelegalnim objektima u gradu, njegov otac brže bolje podnosi zahtjev Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove da se njihova porodična kuća koja se i dalje vodi kao njiva, uplani, odnosno zvanično ucrta.



Zahtjev je odbijen iz razloga što uz njega tada nije priložena neophodna dokumentacija, odnosno, geodetski eleborat snimljenog objekta na parceli, urbanističko tehnički uslovi, kao i građevinska i upotrebna dozvola.


Na više od dvije hiljade kvadratnih metara ova velelepna vila u papirima je zapravo njiva koja danas čeka besplatnu legalizaciju.


Zapravo cijela priča oko besplatne legalizacije objekata u Banjaluci pokrenuta je zbog Stanivukovićeve nelegalne građevine.


Dok je zatvarao i rušio lokale po Banjaluci nije se osvrtao na sopstveno dvorište. Iz ranijih pisanja medija, oko porodične kuće Stanivukovića izgrađena je i postavljena ograda koja nema potrebne dozvole i koja je trebalo još prije osam godina da bude uklonjena. To potvrđuje rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske iz 2013. godine.


Požurio je Stanivuković da legalizuje vilu dok je još uvijek u gradonačelničkoj fotelji, a koja je uzdrmana posljednih mjeseci zbog brojnih afera i lošeg upravljanja gradskom administracijom.

bottom of page