top of page

Mladić: Odlično je da se defile održao u Istočnom Sarajevu

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, kaže da je manifestacija protekla odlično i da je dobro što je održana u Istočnom Sarajevu.



Poznato je da se sarajevsko-romanijski korpus dosta žrtvovao u ratu i Istočno Sarajevo je zaslužilo odavno da centralna manifestaicija bude upravu tu.


Govoreći o stanju generala Ratka Mladića, on poručuje da je ljetos i jesenas general bio u teškoj situaciji, ali se sada oporavlja.


"General Ratko Mladić je bio u teškoj situaciji. Uložili smo velike napore da dobije adekvatno liječenje. Na kraju je ipak došlo do određenih pomaka. Sada se, barem što se tiče tog dijela, mentalno povratio koliko-toliko. Hvala Bogu malo se oporavio, iako je teškog zdravlja", rekao je Mladić i poručio:


"On sigurno nije ni za kakve zatvorske uslove, to je politička stvar. Najviše bih volio da se liječi u Srbiji ili Republici Srpskoj, tamo gdje i pripada. To je više politika i pravo na zdravstvenu zaštitu. Mi se borimo godinama i nailazimo na razne prepreke. Ogromna podrška koju dobija od naroda čega sam svjedok, to mu daje snagu da izdrži golgotu koju prolazi. Gledam sjajne momke u defileu koji se trude da ostave najbolji utisak. Na neki način za generala Mladića rat još nije završen, on se i dalje bori u Haškom tribunalu".


Izvor: ATV

bottom of page