top of page

Mještani Česme bez rasvjete rone po smeću i fekalijama

U banjalučkom naselju Česma, na samo 5 km od centra grada, nema normalne kanalizacije, a otpadne vode se izlijevaju u dvorišta, prokopane kanale pored puta, u Vrbas i Vrbanju.



,,Nemamo izgrađenu kanalizaciju. Kada kiša padne, pogotovo jača, sve se izlije, pa tako hodamo po fekalijama. Ljeti se širi užasan smrad, tako da u dvorištima ne možemo ni biti. Pojedinim ljudima ta smrdljiva mješavina svega i svačega ulazi čak i u kuće. Mi se sa tim stalno borimo'', kaže jedan od mještana ovog banjalučkog naselja.


Mještani ističu da je prethodna administracija obnovila glavnu saobraćajnicu i započela rješavanje pitanja kanalizacione mreže, koje je trebalo da bude nastavljeno.


,,U međuvremenu, gradska administracija se promijenila, i nakon toga je sve stalo. Slali smo dopise aktuelnom gradonačelniku, Drašku Stanivukoviću, ali nije bilo nikakvog efekta'', dodaje još jedan od mještana.


Osim kanalizacije, u Česmi ima i drugih problema.


,,Kada zaduva jači vjetar i kada padne snijeg, rasvjeta se gasi. Nemamo ni kontejnera dovoljno. Ranije su bili kontejneri uz autobusku stanicu kod Trapiske šume, ali je i to skoro uklonjeno. O ulicama da ne pričam. Ulice su preuske, pune rupa, koje su samo nasute ili zakrpljene, a neke ni to'', tvrde mještani.


Stanje u naselju česma je alarmantno, a iz Gradske uprave ne reaguju.


Podsjetimo, savjetnica gradonačelnika Tanja Vukomanović, danas je na press konferenciji potvrdila da u budžetu grada para ima, ali za koncerte, fontane, plaže i parkove.


Postavlja se pitanje ko odlučuje o usmjeravanju budžetskih sredstava, dok građani rone po smeću i fekalijama?!


bottom of page