top of page

Mještani u Dragočaju čekaju reakciju nadležnih dok im je ugrožena bezbjednost


Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka Bojan Pećanac na 17. redovnoj sjednici uputio je pitanje Odjeljenju za komunalne poslove kada paniraju dostaviti JP „Putevima“ neophodnu dokumentaciju kako bi se riješilo pitanje svjetlosne signalizacije u naselju Unis za koju su članovi MZ Dragočaj uputili inicijativu nadležnom odjeljenju i još nisu dobili odgovor.



Savjet MZ Dragočaj je na sjednici održanoj 13.9. jednoglasno usvojio inicijativu koja se tiče svjetlosne signalizacije na putu M4 kod autobuske stanice na Unisu te se obratio JP „Putevi“ jer su smatrali da je to u njihovoj nadležnosti. Nakon što su kontaktirali predstavnike JP „Putevi“ došli su do saznanja da Odjeljenje za komunalne poslove Grada Banja Luka dostavi stručno mišljenje, projektnu dokumentaciju kao i UT uslove, što se ni danas nakon upućene inicijative nije dogodilo.



Kako mještani navode, nakon rehabilitacije magistralnog puta, koja je završena prije tri mjeseca, po prvi put je obilježen pješački prelaz, koji se nalazi na opasnom mjestu jer je postavljen na mjestu uz propisno ograničenje brzine od 50 km/h, na pomenutom pravcu brzina se razvija i do 80km/h što ozbiljno ugrožava pješake u večernjim časovima zbog loše svjetlosne signalizacije.


Sudeći prema reakcijama Boriše Mandića u Odjeljenju za komunalne poslove nadležni nisu upućeni u postojeći problem koji ozbiljno ugrožava građane na pomenutoj saobraćajnici, a koji i danas čeka njihovu reakciju.


bottom of page