top of page

Mještani naselja Motike nezadovoljni i traže da autobuske linije češće idu (FOTO)

Mještani Mjesne zajednice Motike muku muče sa prigradskim prevozom, jer linije kako kažu idu svakih sat vremena, a vikendom svaka dva, dok linija 13P za Petrićevac ide svakih pola sata. Iako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukovič još u avgustu prošle godine istakao da mještani opravdano traže češće polaske autobusa jer se radi o naselju udaljenom oko pet kilometara od gradskog jezgra, za ovu inicijativu mještana još uvijek ništa ne preduzima.


Takođe problem je i sa rijetkim polascima autobusa 12P koji prolazi kroz Majevičku ulicu prema Paprikovcu. Potrebno je uvesti i dodatne linije, ističu mještani Motika.


,,Linija 13 P Motike, prevoznika ’’Pavlović turs“ ide na svakih sat vremena, dok su linije do Petrićevca mnogo češće. Tražili smo da autobusi produže tri stanice kako putnici ne bi morali pješke ići od Petrićevca do Motika. Najviše ispaštaju radnici, ali i đaci koji pohađaju OŠ ’’Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu. Sa ovim je upoznat i gradonačelnik Stanivuković, međutim, ništa se ne rješava“, kaže mještanin naselja Motike.


Naselja u ovoj mjesnoj zajednici povezuju slilčni problemi. Osim neredovnih autobuskih linija i nesređenih autobuskih stajališta, tu su problemi i sa javnom rasvjetom kao i lošim putevima bez trotoara.


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je kako je dužnost gradske administracije, sem građenja novih puteva i obnova onih koji su oštećeni, ali ništa nije uradio po tom pitanju. Oronule i napukle ceste slika su naselja Motike. Pješaci ugroženi i stjerani u ćošak.






Na ovoj lokaciji česta su slika đaci koji hodaju ulicom do škole.





„Niko ne misli na naš pješake, jer da misle imali bismo trotoar. Kao što i sami vidite ogorčeni smo. Školarci gotovo da i ne mogu da pješace ovim dijelom ulice. Čekamo na postavljanje trotoara što nam je i obećano, ni sa jedne strane nemamo trotoar“, kaže zabrinuta majka jednog đaka.


Ipak, najteže je u Cvjetnoj ulici koja spaja dvije mjesne zajednice Motike i Šargovac. Mještani su zapostavljeni od nadležnih koji im čak ne mogu odgovoriti ni na pozive koje mještani već godinu dana upućuju nadležnima u Gradskoj upravi.


Nedavno smo posjetili domaćinstva u Cvjetnoj ulici i saslušali probleme mještana.


„Kao da živimo u 18 vijeku, a udaljeni smo samo 5 kilometara od Grada“, rekli su razočarano.




Cijeli tekst čitajte na sljedećem linku:





bottom of page