top of page

Mještani Kuljana još uvijek čekaju otvaranje vrtića: Prostorije skoro dvije godine zjape prazne

Od vrtića u Kuljanima koji je Draško Stanivuković davno pompezno najavio, još nema ništa. Gradnja je završena za vrijeme prethodne administracije, a u mandatu sadašnjeg gradonačelnika vrata vrtića su zatvorena za mališane.



"Vrtić ove godine otvaramo u Kuljanima, potom uradićemo igralište kod vrtića i još jedno igralište u samom tom naselju. Prema tome, to su 4 miliona direktnih projekata", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.


Prostorije vrtića skoro dvije godine zjape prazne. Na svako naše pitanje zašto mališani iz Kuljana ne mogu u svoj vrtić, konkretan odgovor nismo dobili, samo odugovlačenje, kažu iz ove mjesne zajednice. Ako se to ne promijeni do 1. septembra izlaze na proteste.


"Ako ne bude do 1. septembra narod će demonstrativno izaći na ulice, tj. doći ćemo kod ovog vrtića i izraziti svoje nezadovoljstvo, jer ovo stvarno nema smisla. Prošla gradska administracija je napravila ovaj vrtić i sve je spremno za otvaranje. Čak se i vlaga navukla, jer ovdje niko ne dolazi, niko ne održava. Očigledno se čeka posljednjih 10 dana pred izbore da bi tu neko uzeo političke poene na uštrb naše djece", rekao je Jovica Tomić, predsjednik Savjeta MZ Kuljani.


U mjesnoj zajednici Kuljani živi preko 7 hiljada ljudi. Najbliži vrtić nalazi se u drugom naselju, odnosno Zalužanima, a ni taj nema mjesta za sve mališane. Zbog toga roditelji koji nemaju drugog izbora djecu voze kilometrima do vrtića u Banjaluci.


Izvor: ATV

bottom of page