top of page

Mjesne zajednice u problemima: Gradonačelniku kupiti tepih da prekrije rupe po gradu (FOTO)

Nadležni u Gradskoj upravi Banjaluka nastavljaju staru praksu, rupe po putu, lošu i neefikasnu uličnu rasvjetu, kao i nagomilano smeđe po banjalučkim naseljima stavljaju pod tepih. Zaposleni po odsjecima davno su utonuli u zimski san. Ne izlaze na teren niti po službenoj dužnosti prijavljuju problematiku iz njihovog domena. Žale se predsjednici Mjesnih zajednica grada Banjaluka. Oni tvrde da ih Gradska uprava ne uvažava, na njihove dopise ne odgovara, a nezadovoljstvo građana raste iz dana u dan.



"Građani nas zovu i kad nešto "smrdi", kada ne radi sijalica na banderi, kada je rupa na putu, smeće i ostala problematika. Mi bi trebali da radimo osam sati i stalno postupamo po njihovim prijavama, iako su nam iz Gradske uprave poslali dopis da ih ne zatrpavamo pojedinačnim već grupisanim problemima. Pitamo se da li će oni iz Gradske uprave raditi svoj posao i izlaziti na teren ili to samo čini komunalni policajac kada treba nekome napisati kaznu za parkiranje. Tad imaju normu po kojoj postupaju", kaže ljutito predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo 1.


On se prisjetio i gradonačelnikove prve mjere kada je sjeo na svoju, kako kaže, "veliku stolicu" i kada je pokupio ključeve vozila Gradske uprave i stavio pod svoje.



"Možda su ti ljudi i radili taj posao, obilazili teren i po službenoj dužnosti prijavljivali probleme po gradu. Međutim, danas niko ni da mrdne prstom, a tome svjedoče devastirana autobuska stajališta, nove i stare rupe na putevima i trotoarima, velike i male deponije smeća, nepokošena trava i slično", dodaje Igor Vidović.




Savjet Mjesne zajednice Lazarevo 1 uputio je i odborničko pitanje zašto zaposleni u gradskoj upravi ne izvršavaju svoje nadležnosti, a koje je odbornik Topić postavio u ime MZ Lazarevo 1 na sjednici 30.05.2022. Gradonačelnik se nije udostojio ni da odgovori, a kamoli razmisli o mnogobrojnim infrastrukturnim problemima s kojima se mještani Lazareva suočavaju.




Evidentno je da su nadležni sve probleme MZ Lazarevo davno gurnuli pod tepih, a građani razmišljaju da postupe kao i mještani jednog sela pored Niša koji su osmislili inovativnu metodu i na put prostrli tepih ispod kojeg su rupe kako bi nadležnima poručili kako su svjesni da se njihovi problemi konstantno ignorišu i ostavljaju po strani.





bottom of page