top of page

Mještani Česme čekali gradonačelnika, a probleme će im riješiti predsjednik Dodik

Mještani Česme očajni. Školska godina počela, njihovo naselje i dalje bez riješenog problema saobraćajnica i trotoara. Djeca svaki dan na putu do škole rizikuju svoje živote, a kiše tek počinju. Ta ista djeca uskoro će do škole po blatu, uskim uličicama, opasnim po život. Na mostu koji vodi ka Česmi, mještani su juče čekali gradonačelnika, a sasvim slučajno dočekao ih je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rješenje obećao u naredenih par dana.


Mještani Česme kažu da iz Gradske uprave stalno dobijaju informacije da je sve u Česmi riješeno što se tiče Grada, te da će saobraćajnica biti riješena i da se čeka rješenje iz Vlade Republike Srpske. Ipak, mještani kažu da se već dvije godine bore da se ovaj problem riješi, te da je svaki dan presudan za njihovu djecu.


,,Svaki dan je bitan za našu djecu, njihovu sigurnost! Skoro dvije godine borbe za kilometar saobraćajnice kojom svaki dan djeca od 1-5 razreda idu u školu i kad počnu kiše nemaju gdje da se sklone osim da upadnu u kanale pune otpadnih voda i fekalija!Ovo je borba za našu djecu, nas!", jasno poručuju za naš portal iz Česme.


U moru svojih problema juče su na mostu koji vodi ka Česmi čekali gradonačelnika Stanivukovića u nadi da će vidjeti i riješiti njihov problem. Ipak, tim putem naišao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rješenje obećao u narednih nekoliko dana.

Comments


bottom of page