top of page

Mektić u DNS-u, Šarović „potegao„ muslimanske veze?!

Dugogodišnji funkcioner SDS-a Dragan Mektić zvanično je napustio ovu stranku i prešao u DNS , a zbog njegovog poteza strahuju mnogi SDS-ovci.



Nakon Mektićeve objave na Tviteru da je pogriješio što je veći dio života proveo u SDS-u, poručio je jasno da će tražiti TREĆI PUT.


Nešić Nenad predsjednik DNS-a je potvrdio „transver“ Mektića u DNS.


Ovo nije kraj sage prelaska Mektića u DNS. Očajni Miroko Šarović, lider SDS-a je upomoć pozvo svoje „partnere“ Bakira Izetbegovića i Osmana Mehmedagića Osmicu direktora OSA BiH, piše portal "Autentično".


MEKTIĆ TRPI NEVIĐENE PRITISKE OD OSMICE I BAKIRA?!


Dok Osmica „pritišće„ Mektića da sjedne sa Šarovićem obaćavajući Mektiću poziciju u OBA sa jedne strane, dok sa druge strane Bakir „kuka „ kako Mektić napuštanjem SDS-a „kvari“ koncepciju koju je dogovorio sa Šarovićem.


Interesantno je da Šarović vrši pritisak preko Bakira i Osmice, a ne preko stranačkih kolega koji su u dobrim odnosima pa čak i familijarnim sa Mektićem.


Mektićevog „transvera“ u DNS se najviše boji Šarović pa SDS-ov Milan Radović. Plaše se da bi Mektić mogao javno progovoriti o svim kriminalnim radnjama u SDS-u što je nedvosmisleno najavio. Većini visoko pozicionirani SDS-ovaca je Mektićev potez logičan, prenosi "Autentično".


Da li će se Mektić oduprijeti pritiscima i biti dosljedan, ostaje da vidimo.

bottom of page