top of page

Mašine koje je trebalo da spriječe poplave po naredbi Stanivukovića, mjesecima stajale parkirane

,,Mašine koje su mjesecima bile parkirane ispred Kajak nisu služile svrsi nego isključivo za jeftine političke poene”, poručuje šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić.





,,Umjesto da su tim mašinama čistili kanale, i spriječili poplave koje su prije nekoliko dana pogodile pojedina banjalučka naselja, stajale su mjesecima kao dječije igračke”, dodaje Topić.


Topić podjseća da je banjalučanima oštećena imovina nakon poplava i apeluje na Draška Stanivukovića da resurse gradskih službi stavi na uslugu građanima, a ne da ih koristi ličnu promociju.


Da bageri nisu služili svrsi po naredbi trenutnog gradonačelnika, potvrdio je i prvi čovjek Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.


On kaže da namjenske mašine, koje je trebalo da na području Banjaluke očiste propuste i kanale kako bi se izbjeglo plavljenje, nisu bile u upotrebi od 20. juna po naredbi gradonačelnika.


Novitović je dodao da je to razlog zašto Civilna zaštita Banjaluke nije djelovala, a gradonačelnik je tim činom dodatno izložio građane riziku i povećao nastalu štetu na poplavljenim područjima.


,,Ovdje se radi o nenamjenskom angažovanju materijalno-tehničkih sredstava, odnosno kombinovane radne mašine koje je grad Banjaluka trebalo da koristi preventivno za čišćenje propusta, kanala i korita potoka koji se nalaze na području grada. Ali, nisu mogle biti korištene jer su od 20. juna van upotrebe po nalogu gradonačelnika i nalazile su se na platou Kajak terase”, rekao je Novitović za Srnu.


Najavljuje da će Republička uprava Civilne zaštite će u narednom periodu, kroz inspekcijski nadzor i u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih psolova Republike Srpske, da utvrdi nivo odgovornosti i procjenu štete koju su na ovaj način pretrpjeli građani Banjaluke.

bottom of page